Fericirea

Acesta este sentimentul pe care ne dorim sa il simtim, sa il traim, in cele mai multe randuri, dar din pacate acest lucru nu este posibil, iar lucrurile stau si mai rau de atat daca ne uitam in extrema cealalta, unde exista persoane care nici nu stiu ce este aia fericire, pentru ca viata nu le-a oferit astfel de momente.

Si acesta, ca si multe altele, este un subiect care se afla sub multe semne de intrebare al caror raspuns nu-l poate gasi nimeni, pentru ca nu apartine de ceva anume, pur si simplu asa a fost lasat pe pamant, ca unii oameni sa fie mai fericiti iar altii mai tristi, fara a exista o explicatie care sa ne arate principiile dupa care oamenii sunt alesi de fericire, si spun asta pentru ca dupa un studiu asupra unui numar de persoane am constatat ca acestea nu primesc fericirea pe care o merita, astfel ca imi permit sa trag concluzia ca aceasta nu este impartita pe buna dreptate, pot spune ca este asemenea vietii, nedreapta.

Fericirea reprezinta implinirea, zambetul, bucuria sufletului, daca o persoana are parte de acest sentiment inseamna ca a reusit sa creeze echilibru in viata sa si sa aiba rezultate pe toate planurile in care si-a dorit sa faca ceva.

De multe ori trebuie sa ne multumim cu gustul scurt al fericirii de moment, care ne viziteaza din cand in cand ca sa ne mai ‘racoreasca’ sufletul.

Pana la urma depinde si de noi, de ceea ce facem si ce dorim pentru a fi fericiti, pentru ca fiecare dintre noi isi poate defini fericirea in felul sau.

Sunt oameni care gasesc fericirea in lucrurile simple, in bogatia sufletului, in familia pe care o au, in faptele bune pe care le savarsesc, pe de alta parte, exista persoane care se simt fericite atunci cand se implinesc din punct de vedere material, in urma obtinerii unui lucru pentru care au luptat foarte mult, astfel ca fericirea se oglindeste in noi, trebuie sa ne-o definim, sa stim ce ne face cu adevarat fericiti si apoi sa o gasim si sa o apreciem.

Distribuie:

1 Comentariu

  1. 1. Fericirea nu e incompatibilă cu minicuna: ea poate fi complementară. O minciună bună te poate face fericit! Fiecare ştie că există plăceri nefaste şi suferinţe utile. Adevărul de multe ori poate fi crud! Asta nu eenseamnă că mă poate face fericit! Şi cum adevărul de cele mai multe ori produce durere…..!2. ate2ta timp ce2t obiectul dorinţelor noastre răme2ne eendepărtat, el ni se pare superior tutor celorlalte lucruri – eendată ce eel obţinem, dorim altceva şi aceeaşi sete de viaţă ne ţine treji mereu! eentotdeauna ne lipseşte ceva…prin urmare vor fi multe momente een care sperăm că o să ne bucurăm…!3. nimic nu depinde noi een afară de voinţă! dacă eenţeleptul e liber, nu este pentru că ar fi renunţat să dorească, een sensul obişnuit al cuve2ntului; este pentru că nu are alte dorinţe dece2t cele a căror satisfacere depinde de el: el nu doreşte dece2t ceea ce este capabil să vrea. Pe de altă parte, fericirea constă een satisfacerea eenclinaţiilor noastre, a tuturor dorinţelor. Tocmai de aceea conceptul este nedeterminat: toată lumea vrea să fie fericită, dar nimeni nu ştie exact cum! Vom avea eentotdeauna dorinţe nesatisfăcute, prin urmare, nu vom fi niciodată pe deplin fericiţi. Putem visa la fericire, nu reuşim eensă niciodată să o ge2ndim, cu ate2t mai puţin să o trăim!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.