Norocul

Cum credeti ca stau lucrurile in privinta acestuia, il putem influenta sau nu?
Eu il definesc ca o Lege a Universului, ce isi permite sa-si schimbe continutul de cate ori doreste, pentru ca uneori are definitia corecta, alteori, nu o are.
Nu cred ca putem sa spunem ca norocul este un atribut pe care il dobandim de-a lungul vietii sau ca acesta ia nastere in acelasi timp cu noi, este greu sa gasim acea sursa de unde provine, lucru ce ne lasa posibilitatea unei multimi de interpretari.
De ce unii au noroc si altii nu? Exista vreo legatura intre aceasta intrebare si urmatorul proverb?
“Norocul si-l mai face si omul cu mana lui”, voi ce credeti, noi suntem creatorii norocului pe care il avem? Nu neg acest fapt, cum ca noi nu am influenta acest drum pe care soarta il parcurge pentru fiecare dintre noi, dar as mai specifica si urmatorul lucru, cand vorbim despre noroc nu ar trebui sa ne referim la o intamplare in care aceasta forta a norocului a fost de partea noastra, fara sa o influentam noi in vreun fel, pentru ca astfel eu nu l-as mai numi in totalitate noroc, ci ar deveni mai mult un rezultat al faptelor si interesului nostru.
Se spune ca, daca vrei sa castigi, trebuie sa risti, si s-a demonstrat ca norocul tine mai mult cu cei curajosi, oare si deciziile noastre sa influenteze norocul? In mod normal, asa ar trebui sa fie, daca acesta exista cu adevarat si nu este decat o denumire pentru a delimita norocosii de ghinionisti.

Se poate discuta foarte mult pe aceasta tema, se pot da nenumarate exemple care se contrazic unul pe celalalt, putem umple multe pagini cu povesti ale norocului la finalul carora sa nu ii putem da acestuia o definitie. Cred ca putem influenta drumul pe care viata noastra merge, prin hotararile pe care le luam, dar nu cred ca putem influenta norocul, acesta este ca o “aura” sub care ne nastem, dar pe care nu o putem mari sau micsora.
Orice om la un moment dat o sa cunoasca gustul norocului, cat de mic ar fi el, la fel si pe cel al ghinionului, pentru ca nu s-a nascut nimeni care sa nu guste din amandoua.
Norocul si ghinionul este ca un praf condus de vant ce se afla intr-o continua miscare deasupra noastra si care se mai scutura din cand in cand de acel praf ce se asterne pe unii mai putin iar pe altii mai mult.

Distribuie:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.