Puterea banului

Banul reprezinta puterea, iar puterea sta in bani, cam asa ar suna sloganul vremurilor pe care le traim.
Am ajuns sa cumparam aproape totul cu bani, nu conteaza daca ceea ce primim in schimbul lor este just sau nu, conteaza doar ca prin acest mijloc ne putem rezolva chiar si acele probleme pentru care ar trebui sa raspundem altfel, astfel, chiar si viata a ajuns sa fie cumparata intr-un fel sau altul.
Banul este acel intermediar care ne ofera tot ce avem nevoie. Majoritatea celor care muncesc o fac pentru bani, cei care muncesc de placere se pot numi mai mult decat norocosi, dar, nu toata lumea are aceasta sansa, sa faca ceea ce-i place, si sa mai si castige din asta.
Din pacate, pentru o mare parte, banul a ajuns scopul vietii, asta inclin sa cred atunci cand vad atata bataie pe acesta, din partea unor persoane care au pentru vreo cateva vieti de acum inainte.
Am ajuns sa calcam in picioare orice pentru bani, nu ne mai pasa de dreptate, nu mai respectam legi, nu ne mai pasa de batrani, de viitorul copiilor, nu ne mai intereseaza de nimic, decat de bani.
Exista aceasta balanta care intr-o parte este foarte grea, iar in cealalta, parte talerul este aproape gol. Si stiti ce este si mai grav, ca se tot ia de pe acest taler aproape gol, fara rusine, mila, respect pentru cei de acolo.
Puterea banului a ajuns sa duca o lupta psihologica, din care fiecare vrea sa iasa invingator, sa aiba cat mai mult, fara sa mai conteze prin ce mijloace.

Dar sa nu uitam un lucru, banul ne poate oferi din punct de vedere material, totul, chiar si din alte puncte, daca isi baga coada, se poate rezolva. Dar, in schimb, nu poate sa ne ofere dragoste, persoane care sa tina la noi cu adevarat, siguranta ca o sa mai fim si maine, pana la urma, pentru ce traim? Pentru bani…? Nu, facem asta pentru ca este un lucru necesar, de care avem nevoie. Trebuie sa traim pentru momentele frumoase, clipele petrecute langa cei pe care ii iubim, pentru a avea satisfactii, impliniri, pentru a invata sa ne ajutam unii pe ceilalti, si pentru a lasa in urma noastra cat mai multe lucruri de care sa fim mandri.
Aruncam cu pietre unii in ceilalti, dar, daca maine pietrele ar lua locul banilor, nimeni nu ar mai face acest lucru, toti le-ar strange pentru ei, de la cea mai mica pana la cea mai mare, pentru ca multi au parte de mai multa placere atunci cand fac rau, nu bine.

Distribuie:

1 Comentariu

  1. Uitandu-ma pe netul in limba romana iata ca am aflat de saitul dumeavoastra.
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe acest sait si va urez cat mai mult succes!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.